Kft Alapítás Szabályai

A Kft. alapításának szabályairól röviden

 

Egy Korlátolt Felelősségű Társaság jogi szabályait, a 2013. évi V. törvény Harmadik Könyvében találjuk meg részletesen meghatározva, diszpozitív módon - tehát, minden szabad, a Kft. alapításának szabályai között, amely nem tiltott - szabályozva. Az alábbi rövid leírásunkban a Kft. alapítás szabályairól áttekintjük a legfontosabb elveket.

kftalapitasszabalyai.jpg

A Kft. alapításának első szabálya a törzstőkemértéke

 

Egy Korlátolt Felelősségű Társaság első szabálya, a megfelelő törzstőke meghatározása. Egy Kft. minimális törzstőkéjének mértéke 3.000.000 Ft., azaz hárommillió forint. Ez a törzstőke, állhat pénzbeli és nem pénzbeli hozzájárulásból - apport - is. Ha tájékozódni szeretne részletesen az apport fogalmáról és szabályairól - arányok szabályairól és a befizetés hozzájárulás időpontjairól -  keresse fel Cégkreátor honlapunkat ide kattintva.

A Kft. alapításának második szabálya a megfelelő alapítói okirat

 

Egy Korlátolt Felelősségű Társaság, lehet egyszemélyes - egyszemélyes Kft. alapításának tájékoztatójához kattintson ide - és többszemélyes formában is alapítható. Mind a két okiratnak, az alapítói okiratnak és a társasági szerződésnek is meg kell felelnie a 2013. évi V. törvény az Új Ptk. rendelkezéseinek szabályainak. Ezért fontos, hogy ügyvédi ellenjegyzésnek és elkészítésnek - bejegyzési kérelemnek - kell végbemennie egy Kft. alapításánál. Részletes tájékoztatónk eléréséhez, a társasági szerződés és az alapítói okiratról és, hogy azok mit tartalmaznak kattintson ide.

A Kft. alapításának harmadik szabálya a cégbírósági bejegyzés

 

Egy Korlátolt Felelősségű Társaság megalakulásának harmadik szabálya és feltétele, az illetékes bírósági elismerés, tehát a Cégbírósági bejegyző végzés, amely a cégjegyzék soraiba bejegyzi a Kft. - ot. Részletes tájékoztató és ügyvédi segítség (elérhetőség) egy Kft.  gyors bejegyzéséhez és ahhoz vezető lépéseihez.

 

Reméljük sikerült gyors és értelmezhető leírást adnunk a Kft. alapítás szabályairól.

Weboldalunk: http://cegkreator.hu/

Google plussz G+ elérhetőségünk társasági jogi hírekkel: https://plus.google.com/107530475921670230705/posts

E-mail: info@cegkreator.hu

Telefonos elérhetőségünket megtekintheti weblapunkon.