Kft. Törzstőke emelés 2015. tájékoztató és ügyvédi segítség

Korlátolt Felelősségű Társaságok kötelező törzstőke emeléséhez tájékoztató 2015. évben

 

Az alábbi cikkünkben és tájékoztatónkban, segíteni szeretnénk a Kft. tulajdonosok és Kft. ügyvezetők részére, hogy milyen módszerekkel lehet, a törvényileg kötelező Kft. törzstőke emelését elvégezni és hogyan, illetve milyen költségekkel járnak, a különböző  Kft. törzstőke emelési módszerek.

kfttorzstokeemeles2015ugyved.jpg

Mikor kötelező már 2015. évben a Kft. törzstőke emelése

 

A legegyszerűbb választ, a törvény adja, mely szerint az első Kft. cégmódosítás alkalmával - ha jelentős cégadat módosul, a Kft.-nál lényeges cégadatok listáját erre a linkre kattintva megtalálja - vagy az első 2015.  évben tartott, Kft. taggyűlés megtartása alkalmával, már el kell végeznie  Korlátolt felelősségű társaságnak az új Ptk. szerinti cégmódosítást (ezzel együtt a Kft. társasági szerződés módosítását is) és törzstőke emelést, minimálisan 3.000.000 Ft., azaz három millió forintra.

Kft. törzstőke emelésének módjai 2015. évben

 

A rövid leírást,  a Korlátolt Felelősségű Társaságok törzstőke megemelésének módjairól az alábbi listánkon találja meg. Részletes leírást a Kft. törzstőkéjének kötelező megemeléséről 2015. évben pedig, erre a linkre kattintva talál. 

    • Kft. Törzstőke emelés pénzbeli hozzájárulással
    • Kft. Törzstőke emelése tagi kölcsönből
    • Kft. törzstőke emelése ingó/apport tárgyak útján/apport bevitelével
    • Kft. Törzstőke emelés az osztalék terhére

 

Kft. törzstőke emelés költsége és illetéke 2015.

 

Ha egy, Korlátolt Felelősségű Társaság törzstőkéjét, mondjuk pénzbeli hozzájárulással (pénz hozzáadásával, amelyet mint, mindig, szinte azonnal felhasználhatunk pár nappal utána)   emeljük meg - amely talán a legegyszerűbb módszer, de nem az egyetlen - , az illeték mértéke 43.000 Ft.

Kft. törzstőkéjének megemelésének lépései  és az eljárás menete/ügyvédi segítség

 

Mivel. a törzstőke megemelésének, eljárási hozadéka a Kft. alapítói okiratának megváltoztatása, az új 2013. évi V. törvény rendelkezéseivel való harmonizációt is jelent, az Kft. törzstőke emelés első lépése, egy jogi képviselő megbízása (Kft. cégmódosítását végző ügyvéd kiválasztása). Ha Ön korlátolt felelősségű társaságának, törzstőke emelését szeretné véghezvinni vagy jogi lehetőségeiről-alternatíváiról szeretne információt  - jogi és könyvelési szakembertől - keressen fel minket:

Telefonon: +3630-720-78-18

E-mailen: info@cegkreator.hu 

Weblapunkon tájékozódva: cegkreator.hu

Skype elérhetőségünkön: SKYPE (Felhasználónevünk): Cegkreatorugyvedcorporatelaw

Cégkreátor Google + oldalunkon keresztül.

 

Reméljük sikerült a Kft. törzstőke emeléséről, megfelelő információt biztosítanunk. Az Ön társasági jogi szakértője és portálja:

CEGKREATOR.HU Corporate LaW TeAm.