Kft alapítás Cégmódosítás Cég Megszüntetés

2017.júl.08.
Írta: WestKansas Szólj hozzá!

Illetékmentes cégalapítás 2017 nullaforintos illeték Kft. és Bt. alapításnál

Kft. és Bt. alapítás illetékmentesen

 

2017  Március  16. napjától lépett életbe az illetékről szóló 1990. évi XCIII. 45.  § módosított rendelkezése miszerint:

A szociális szövetkezet, a korlátolt felelősségű társaság, az egyéni cég, a közkereseti társaság és a betéti társaság bejegyzésére irányuló eljárás illetékmentes.

 

A 2016. évi CXXV. az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról  szóló törvény megalkotásával változtatott a jogalkotó a szabályozáson, versenyképességfejlesztő ( térségen belüli ) motivációs indokokból. A korlátolt felelősségű társaságok tekintetében kötelezte a Kft.-okat, hogy három millió forintra emeljék törzstőkéjüket, amely határidő 2017. Március 15. napján lejárt. Így tehát csak közzétételi díjjat hagyta meg Kft. és Bt. alapításánál a szabályozás, valós és jelentős kedvezményt biztosítva az új Kft.-ot vagy Bt-ot alapítók számára.

 

Alapítson nálunk illetékmentesen 2017 évben, egyszerűen valós szakértelemmel Korlátolt Felelősségű Társaságot vagy Betéti Társaságot:

http://cegkreator.hu/ceg-alapitas.html

Tekintse meg cégalapítási díjtáblázatunkat az egyszerűsített eljárások során:

Gazdasági Társaság formája Költségek és illetékek mértéke Ügyvédi munkadíjj mértéke
Korlátolt Felelősségű Társaság 5000 Ft.+1670 Ft. 55000 Ft. Bruttó
Betéti Társaság 5000 Ft.+1670 Ft. 30000 Ft. Bruttó

 

 

 

 

 

 

Kötelező Kft. módosítás és törzstőke emelés határideje elhalasztva 2016. Március 15. napjáról 2017. Március 15. napjáig.

Figyelem! Kötelező Kft. módosítása és három millió forintos törzstőke emelés határideje elhalasztva 2017. Március 15. napjáig!

Új határidő kötelező Kft. módosításhoz és törzstőke emeléshez 2016-2017

 

Az új elfogadott törvénymódosítás alapján, azoknak a Korlátolt Felelősségű Társaságoknak, amelyeknek nem éri el jegyzett törzstőkéjük mértéke a három millió forintot, a kötelező törzstőke módosításra és Kft. módosítására egy év haladékot ad a jogalkotó, 2017. Március 15.-ig törvényi határidő megadásával. Mint már beszámoltunk társasági jogi blogunkon, az eredeti határidő 2016. Március 15. napja volt, azonban a jogalkotó (Országgyűlés) óriási engedményt biztosított a Kft.-oknak, egy új egy éves határidő megadásával. Google Plussz (G+) oldalunkon keresztül egy online szavazást bocsájtottunk rendelkezésére, a Kft. tulajdonosoknak és ügyvezetőknek, hogy kiderítsük, milyen indokok útján ki végezte el vagy nem végezte el, a kötelező Kft. módosítást vagy törzstőke emelést.

kftkotelezokftmodositas-torzstokeemeles_elhalasztva.jpg

Hogyan kell elvégezni a kötelező Kft. törzstőke módosítást, három millió forintra 2016-2017 évben?

A kötelező Kft. törzstőke emelését és Kft. társasági szerződésének - alapítói okiratának -  módosítását 2016. és 2017 évben is, jogi képviselőn (ügyvéd) és megbízott könyvelőjén keresztül tudja elvégezni, amelyben társasági jogi ügyvédi és könyvelői segítséget is nyújtunk ügyfeleink részére, tekintse meg a.kötelező Kft. törzstőke emeléséhez és Kft. módosításához társasági jogi ügyvédi portálunk tájékoztatóját.

 

2016-2017 évben a Kft. törzstőke emelés három millió forintra módjai és menete

 

A 2016-os és 2017-es évben is megmaradtak ugyanazok a Kft. törzstőke emelési módozatok, amivel a Kft. jegyzett tőkéje három millió forintra módosul. Előző blog bejegyzésünkben már leírtuk a Kft. törzstőke emelési módokat, ezeket ide kattintva tekintheti meg.

 

Kötelező Kft. módosítás és törzstőke emelés 2016-2017 költségei és illetéke

 

Illetékmentesség Kft. módosításnál

Az alapvető társasági jogi szabályozás értelmében, a Kft. - illetve annak megbízott jogi képviselője (ügyvédje) -  a változásbejegyzési kérelmét, illeték és közzétételi költségtérítés megfizetése nélkül tudja, az illetékes Cégbírósághoz benyújtani a társasági határozatát, továbbá a változásbejegyzési kérelmét, ha az ahhoz csatolandó létesítő okirat módosítása kizárólag, az új Ptk. rendelkezéseihez történő igazítás, illetve a Ptk. eltérést engedő szabályainak (diszpozitívitás) alkalmazása miatti módosításokat tartalmaz.

Kft. törzstőke emelés és módosítás illetékmentesség nélkül, az illeték mértéke és költségek

Egyéb cégadatban történő változás esetén (Például a Kft. székhelye vagy ügyvezetője megváltozik), amelyeket a cégnyilvántartási törvény határoz meg, az illetékmentesség nem illeti meg a gazdasági társaságot. A kötelező Kft. módosítás és törzstőke emelés illetéke, ebben az esetkörben 15.000 Ft. és a közzétételi költségtérítés mértéke 3.000 Ft., azaz három ezer forint.

 

További információkhoz és ügyvédi segítséghez 2016-2017. évben is, a Kft. törzstőke emelésével és kötelező módosításával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken keresztül.

Webcím:

cegkreator.hu

Az Ön társasági jogi szakportálja.

2016 Kötelező Kft. törzstőke emelés és cégmódosítás

Kft. Törzstőke emelés határideje

 

A Korlátolt Felelősségű Társaságoknak 2016, Március 15. napjáig nyújthatják be cégmódosítási kérelmüket, hogy az Új Ptk. rendelkezéseinek megfelelően módosítsák Társasági Szerződésüket vagy Alapító Okiratukat.

2016kfttorzstokeemeles-modositas.jpg

Kötelező Kft. törzstőke emelés 2016

 

A Kft.-nak szintén 2016. Március 15. napjáig kell, törzstőkéjüket minimálisan három millió forintra emelniük. A két feltétel, tehát az Új Ptk. szerinti cégmódosítást és a három millió forintos, minimális törzstőkének meg kell lennie különben 2016. évben, az illetékes hatóság kényszertörlési, tehát felszámolási eljárást is indíthat azokkal a Kft.-okkal szemben, akik ezeknek a kritériumoknak nem felelnek meg.

 

A Kft. az új Ptk. által előírtaknak a megfeleléséhez, dönthet még az:

 

 

Kattintson ide Ügyvéd segítségéhez, a 2016-os Kft. törzstőke emeléséhez és kötelező módosításhoz segítségért.

Cegkreator.hu

Telefon: 0630-720-78-18

E-mail: info@cegkreator.hu

 

Cég Megszüntetése

Kft megszüntetése

 

Kft megszüntetéséhez és törléséhez keresse fel ügyvédi irodánk 06-30-720-78-18 telefonszámon megfelelő és professzionális jogi szolgáltatáshoz és jogi képviselethez Korlátolt Felelősségű Társaságok  - ügyvezetői és tulajdonosai és hitelezői - részére. Tekintse meg Kft megszüntetéséről általános tájékoztató weboldalunkat vagy Kft. felszámolásáról vagy Kft. végelszámolásáról specifikus társasági jogi weboldalunkat. Tájékozódjon a Kft. megszüntetésének menetéről költségeiről és a törvényi eljárásról, hogyan, mikor, mennyi idő alatt lehet Kft.-át megszüntetni.

Bt megszüntetése

 

Bt - Betéti Társaság - gyors megszüntetéséről 2015 évben is ügyvédi képviselettel és információkról, a 06-30-720-78-18-as telefonszámunkon keresztül érdeklődhet. Ha általában, egy cég (pl: Bt.) megszüntetéséről érdeklődik kattintson ide, ha pedig specifikusan Bt. felszámolásáról érdeklődik kattintson ide vagy esetleg Betéti Társaság végelszámolásáról kattintson ide.

A Betéti Társaságok megszüntetési módjairól, a szükséges fennálló körülményekhez mérten tájékozódhat weblapunkon. Bt.-ok megszüntetésének költségeiről, a megszüntetés idejéről és lépéseiről, társasági jogi portálunkon specifikusan tájékozódhat. Bizonyos vállalkozási formákat, mint a Bt.-ot, bizonyos törvényi esetekben, akár egyszerűsített végelszámolással is meg lehet szüntetni.

cegkftbtmegszuntetes.jpg

Üdvözlettel:

Cegkreator.hu

Mobil-barát társasági jogi segítség és ügyvédi segítség portál.

Kft Alapítás Szabályai

A Kft. alapításának szabályairól röviden

 

Egy Korlátolt Felelősségű Társaság jogi szabályait, a 2013. évi V. törvény Harmadik Könyvében találjuk meg részletesen meghatározva, diszpozitív módon - tehát, minden szabad, a Kft. alapításának szabályai között, amely nem tiltott - szabályozva. Az alábbi rövid leírásunkban a Kft. alapítás szabályairól áttekintjük a legfontosabb elveket.

kftalapitasszabalyai.jpg

A Kft. alapításának első szabálya a törzstőkemértéke

 

Egy Korlátolt Felelősségű Társaság első szabálya, a megfelelő törzstőke meghatározása. Egy Kft. minimális törzstőkéjének mértéke 3.000.000 Ft., azaz hárommillió forint. Ez a törzstőke, állhat pénzbeli és nem pénzbeli hozzájárulásból - apport - is. Ha tájékozódni szeretne részletesen az apport fogalmáról és szabályairól - arányok szabályairól és a befizetés hozzájárulás időpontjairól -  keresse fel Cégkreátor honlapunkat ide kattintva.

A Kft. alapításának második szabálya a megfelelő alapítói okirat

 

Egy Korlátolt Felelősségű Társaság, lehet egyszemélyes - egyszemélyes Kft. alapításának tájékoztatójához kattintson ide - és többszemélyes formában is alapítható. Mind a két okiratnak, az alapítói okiratnak és a társasági szerződésnek is meg kell felelnie a 2013. évi V. törvény az Új Ptk. rendelkezéseinek szabályainak. Ezért fontos, hogy ügyvédi ellenjegyzésnek és elkészítésnek - bejegyzési kérelemnek - kell végbemennie egy Kft. alapításánál. Részletes tájékoztatónk eléréséhez, a társasági szerződés és az alapítói okiratról és, hogy azok mit tartalmaznak kattintson ide.

A Kft. alapításának harmadik szabálya a cégbírósági bejegyzés

 

Egy Korlátolt Felelősségű Társaság megalakulásának harmadik szabálya és feltétele, az illetékes bírósági elismerés, tehát a Cégbírósági bejegyző végzés, amely a cégjegyzék soraiba bejegyzi a Kft. - ot. Részletes tájékoztató és ügyvédi segítség (elérhetőség) egy Kft.  gyors bejegyzéséhez és ahhoz vezető lépéseihez.

 

Reméljük sikerült gyors és értelmezhető leírást adnunk a Kft. alapítás szabályairól.

Weboldalunk: http://cegkreator.hu/

Google plussz G+ elérhetőségünk társasági jogi hírekkel: https://plus.google.com/107530475921670230705/posts

E-mail: info@cegkreator.hu

Telefonos elérhetőségünket megtekintheti weblapunkon.

 

 

Apport

Az apport fogalma cégeknél?

 

Az apport fogalma és jelentése, főleg cégalapításoknál (Gazdasági Társaságok alapításánál) kerül használatba. A magyar jogszabályok szerint, olyan nem pénzbeli hozzájárulások összessége, melyeket a cég alapítói bocsájtanak rendelkezésére, a gazdasági társaságnak és a törvény rendelkezései szerint kitöltik a cég vagyonának vagy törzstőkéjének bizonyos részét. Az apport a társasági jogban általában, egy könnyítés a cégalapítást végző természetes vagy jogi személyek részére, hogy a törvény által megszabott törzstőke mértékét nem csak pénzeszközökkel lehet kitölteni.

Az apport törvényi hivatalos fogalma

 

3:10. § [A vagyoni hozzájárulás tárgya és mértéke]

(1) Az alapító vagy a tag által a jogi személy rendelkezésére bocsátott vagyon pénzből és nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásból állhat.

(2) Nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként az alapító vagy a tag dolog tulajdonjogát vagy vagyoni értékű jogot ruházhat át a jogi személyre.

(3) Ha a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás átruházáskor fennálló értéke nem éri el a létesítő okiratban megjelölt értéket, a különbözet megfizetését a jogi személy az átruházástól számított öt éven belül követelheti a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást szolgáltató személytől.

 

Példa az apport fogalmához

 

Tehát egy cég, amely mondjuk építéshez használt nehéz gépjárműveket és munkaeszközöket kíván kölcsönbe adni, nem keljen még a nagyszabású eszközvásárláson kívül is három millió készpénzt szolgáltatni (Kft. esetében például), hanem a megvásárolt eszközöket a cég tulajdonához ruházva már egy darab gépet. például két és fél millió forint értékben apportként bevisz a cégalapításhoz, az erről szóló számla felmutatásával. Még lehet akár az apport, jogos követelés (tartozás) is a jogszabály szerint:

Nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként követelés is szolgáltatható, ha azt az adós elismerte, vagy az jogerős bírósági határozaton alapul. A tag munkavégzésre, személyes közreműködésre vagy szolgáltatásra irányuló kötelezettségvállalása nem lehet nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás.

(2) Azok a tagok, akik valamely tag nem pénzbeli vagyoni hozzájárulását tudomásuk ellenére a szolgáltatáskori értéket meghaladó értékkel fogadták el, az ebből eredő károkért a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást teljesítővel egyetemlegesen felelnek a társasággal szemben a szerződésszegéssel okozott károkért való felelősség szabályai szerint.

Az apport kiszámításának módja vagy értékének felbecsülése 

 

Az apport tárgy értékét (például: személyautó, gépjármű, műszaki eszköz, számítógép, laptop, mobiltelefon, jól megszerkesztett weblap, árukészlet, szerzői jog, vagyon értékű jog) vagy az arról kapott számla vagy hivatalos értékbecslés, könyvvizsgálói értékbecslés, az alapító tagok értékbecslése - értékelési szempontok alapján - , piaci elemzés alapján lehet igazolni az illetékes hatóságok előtt.

Az apport mértéke és szolgáltatása gazdasági társaságoknál

 

Különböző cégtípusoknál, (Kft, Egyszemélyes Kft., Bt., Zrt, Egyszemélyes Zrt.) különböző mértékig lehet a minimális törzstőke mértékét (vagy magasabb összeget) kitölteni apporttal (nem pénzbeli hozzájárulással) cég alapításánál. Abban is van különbség, hogy mikor kell szolgáltatni, - milyen cégtípusoknál - tehát rendelkezésre bocsájtani az apport tárgyakat. Hogy mikor kell az apport tágyakat szolgáltatnia az alapítóknak, azt is a 2014. évi V. törvény határozza meg: 

Ha alapításkor a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás értéke eléri vagy meghaladja a törzstőke felét, a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást a nyilvántartásba-vételi kérelem benyújtásáig teljes egészében a társaság rendelkezésére kell bocsátani.

(2) Ha a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást a társaság alapításakor nem bocsátották teljes egészében a társaság rendelkezésére, a fennmaradó nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást a társasági szerződésben meghatározott időpontig kell szolgáltatni. A társasági szerződésnek a nyilvántartásba vételtől számított három évnél hosszabb határidőt megállapító rendelkezése - a három évet meghaladó részében - semmis.

Ha Ön céget szeretne alapítani apport bevitelével és szeretne a lehető legegyszerűbb és legjobb kedvezményeket kihasználni cég alapításakor, keresse fel ügyvédi irodánkat és tájékoztató társasági jogi weblapunkat az apportról vagy elérhetőségeinken.

 

hqdefault.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kft. apport tájékoztató

és Egyszemélyes Kft. apport tájékoztató

Reméljük sikerült megfelelő leírást adnunk az apport fogalmáról és használatáról.

Elérhetőségünk:

E-mail: infokukaccegkreator.hu 

Tel: +3630-720-78-tizennyolc 

Skype: Cegkreatorugyvedcorporatelaw (felhasználónév)demmo.gif

CégKreÁtor Team

 

Tevékenységi kör bővítése 2015. évben Gazdasági Társaságoknál

Hogyan bővítsünk tevékenységi köröket 2015-ben egy gazdasági társaságnál?

 

2015. évben is, egy cég életében gyakorta előfordul, hogy tevékenységi köreit bővíteni kívánja vagy szerződő felei-partnerei, a céges életben megkövetelik további tevékenységi körök hozzáadását. Bármely gazdasági társaság, elektronikus bejelentésen keresztül felvehet, bármely tevékenységi kört és gyakorolhatja azt, hacsak az adott tevékenységi kör gyakorlása nem esik törvényi korlátozás vagy engedélykötelezés alá. Minden tevékenységi körhöz, illetékes kamarai bejelentés szükséges - jogszabályi kivételekkel -  és sokszor előfordul, hogy a cég alapítói okiratába vagy társasági szerződésébe cégmódosítás szükséges, a tevékenységi körök (vagy főtevékenység) megváltoztatásához-bővítéséhez. A tevékenységi körök hozzáadásának, a gyorsan változó piaci környezetben számos indoka lehet, pl: egy cég pályázatra való belépéséhez szerepelnie kell a társasági szerződésében az adott tevékenységi körnek vagy céges partnerei követelik meg azt tőle, esetleg újabb iparágazatba kívánja megmérettetni magát az adott, gazdasági társaság 

Gazdasági társasága cégmódosítással való tevékenységi körök bővítéséhez, keresse fel weboldalunkat, hogy cége főtevékenységét vagy melléktevékenységi köreit megváltoztassa. Kattintson ide Ügyvédi segítségért!

tevekenysegikorbovitese2015.png

 

 

 

 

Kft. Törzstőke emelés 2015. tájékoztató és ügyvédi segítség

Korlátolt Felelősségű Társaságok kötelező törzstőke emeléséhez tájékoztató 2015. évben

 

Az alábbi cikkünkben és tájékoztatónkban, segíteni szeretnénk a Kft. tulajdonosok és Kft. ügyvezetők részére, hogy milyen módszerekkel lehet, a törvényileg kötelező Kft. törzstőke emelését elvégezni és hogyan, illetve milyen költségekkel járnak, a különböző  Kft. törzstőke emelési módszerek.

kfttorzstokeemeles2015ugyved.jpg

Mikor kötelező már 2015. évben a Kft. törzstőke emelése

 

A legegyszerűbb választ, a törvény adja, mely szerint az első Kft. cégmódosítás alkalmával - ha jelentős cégadat módosul, a Kft.-nál lényeges cégadatok listáját erre a linkre kattintva megtalálja - vagy az első 2015.  évben tartott, Kft. taggyűlés megtartása alkalmával, már el kell végeznie  Korlátolt felelősségű társaságnak az új Ptk. szerinti cégmódosítást (ezzel együtt a Kft. társasági szerződés módosítását is) és törzstőke emelést, minimálisan 3.000.000 Ft., azaz három millió forintra.

Kft. törzstőke emelésének módjai 2015. évben

 

A rövid leírást,  a Korlátolt Felelősségű Társaságok törzstőke megemelésének módjairól az alábbi listánkon találja meg. Részletes leírást a Kft. törzstőkéjének kötelező megemeléséről 2015. évben pedig, erre a linkre kattintva talál. 

    • Kft. Törzstőke emelés pénzbeli hozzájárulással
    • Kft. Törzstőke emelése tagi kölcsönből
    • Kft. törzstőke emelése ingó/apport tárgyak útján/apport bevitelével
    • Kft. Törzstőke emelés az osztalék terhére

 

Kft. törzstőke emelés költsége és illetéke 2015.

 

Ha egy, Korlátolt Felelősségű Társaság törzstőkéjét, mondjuk pénzbeli hozzájárulással (pénz hozzáadásával, amelyet mint, mindig, szinte azonnal felhasználhatunk pár nappal utána)   emeljük meg - amely talán a legegyszerűbb módszer, de nem az egyetlen - , az illeték mértéke 43.000 Ft.

Kft. törzstőkéjének megemelésének lépései  és az eljárás menete/ügyvédi segítség

 

Mivel. a törzstőke megemelésének, eljárási hozadéka a Kft. alapítói okiratának megváltoztatása, az új 2013. évi V. törvény rendelkezéseivel való harmonizációt is jelent, az Kft. törzstőke emelés első lépése, egy jogi képviselő megbízása (Kft. cégmódosítását végző ügyvéd kiválasztása). Ha Ön korlátolt felelősségű társaságának, törzstőke emelését szeretné véghezvinni vagy jogi lehetőségeiről-alternatíváiról szeretne információt  - jogi és könyvelési szakembertől - keressen fel minket:

Telefonon: +3630-720-78-18

E-mailen: info@cegkreator.hu 

Weblapunkon tájékozódva: cegkreator.hu

Skype elérhetőségünkön: SKYPE (Felhasználónevünk): Cegkreatorugyvedcorporatelaw

Cégkreátor Google + oldalunkon keresztül.

 

Reméljük sikerült a Kft. törzstőke emeléséről, megfelelő információt biztosítanunk. Az Ön társasági jogi szakértője és portálja:

CEGKREATOR.HU Corporate LaW TeAm.

 

Egyszemélyes Kft. alapítása egyszerűen 2015. évben

Egyszemélyes Korlátolt Felelősségű Társaság alapításáról és alapjairól tájékoztató

 

Egyszemélyes Kft. törzstőkéje

 

A egyszemélyes korlátolt felelősségű társaság törzstőke mértéke hárommillió forint az új jogszabály szerint azonban, a törvény szerint, nem kell rendelkezésre bocsátani alapításkor a 3 millió forintos jegyzett tőkét, viszont a még be nem fizetett törzsbetét erejéig, felel a nem teljesítő tag a céges tartozásokért. Van lehetőség egyszemélyes Kft. alapításakor, ezt az összeget apport-tal ( Kft. apport fogalmához kattintson a linkre ) helyettesíteni. Az a megkötés van, az egyszemélyes Kft.-ok alapításánál, hogy viszont kötelező a teljes apportot bevinni a cégbe cégalapításkor. Ennek a hárommillió forintos minimális alaptőkének, azonban számos utólagos jogszabály által meghatározott módja van, egyszemélyes Kft. alapításánál is ( végleges határidő: 2016. március hónapja). Tájékoztató Korlátolt Felelősségű Társaságok minimális törzstőke módosításáról alapításnál is, Kattintson ide.

Egyszemélyes Kft. ügyvezető személye

 

Ki lehet, egy egyszemélyes Kft. ügyvezetője? Röviden ( és diszpozitívan, ahogy a jogszabály) válaszolva, bárki, aki nem áll, cég ügyvezetésétől való bírósági vagy hatósági eltiltás hatálya alatt.Tájékoztató egyszemélyes ügyvezető személyének kilétéről kattintson ide. 

Egyszemélyes Kft. ügyvezetői járulékainak és adóterheinek csökkentéséről tájékoztató, kattintson erre a linkre.

Egyszemélyes Kft. alapításának menete és költségei

 

Mivel, megítélésünk szerint kedvezőbbek, a jogszabály által, az egyszemélyes Kft. alapításának szabályai, 2015. évben is ajánljuk ezt a gazdasági társasági cégformát, új vállalkozást indító  (jogi vagy természetes, tehát cégek és magán ) személyek részére. Az eljárási ( Cégbírósági bejegyzési és Cégjegyzékben való közzétételi, valamint ügyvezető személyét átvilágító eljárási ) illetékek mértéke minimálisan 56.700 Ft.-ot, azaz ötvenhatezer-hétszáz forintot, tesznek ki. Részletes tájékoztató az egyszemélyes korlátolt felelősségű társaság alapításának vagy létrehozásának menetéról és költségeiről, gyorsaságáról. 

Új szabályozás 2015. évben az egyszemélyes Kft.-ról

 

Az új Polgári Törvénykönyv gazdasági társaságokról, tehát  az egyszemélyes Kft.-okról, részletesen határoz, annak alapításának feltételeiről ( pl.:személyi anyagi ) és menetéről, illetve időtartamáról (cégbejegyzési maximális). Fontos, hogy az új jogszabályokat ismerő és törvényi kedvezményeket alkalmazni tudó ügyvédnél, alapítsunk egyszemélyes Kft.-ot, hogy a kikerülhető büntetéseket elkerülje az alapító vagy az ügyvezető személye.

ethical_business.jpg

 

 

Ügyvédi segítség Egyszemélyes Kft. alapításához:

Egyszemélyes Kft. bejegyzése egyszerűen társasági jogi szakértelemmel 2015. évben is.

Speciális jogi megoldások Egyszemélyes Kft. cégalapításához külföldről:

Cégügyintézés külföldön tartózkodó személyeknek ügyvédi segítséggel.

E-mail Elérhetőségünk egyszemélyes kft. alapításáról kérdéseiket, várjuk:

info@cegkreator.hu

 

 

Cég Alapítása Cég Módosítása és Cég megszüntetése Külföldről

Hogyan tudom intézni céges ügyeimet külföldről?

 

Előfordul gyakran, cégtulajdonosokkal vagy ügyvezetőkkel, hogy nem tartózkodnak Magyarország területén tartósabb ideig, illetve külföldön dolgoznak és céges ügyeiket szeretnék intézni külföldről. Lehetséges, hogy kötelező cégmódosítás kell végrehajtaniuk gazdasági társaságukon, esetlegesen új céget kívánnak alapítani külföldről vagy cégüket szeretnék megszüntetni (mert a cég csak feleslegesen létezik, illetve áll fenn és egyedül kiadásokat és költségeket termel) olyan módon, hogy közben külföldön tartózkodnak, az adott cégeljárás idején.

Ügyvédi irodánk és portálunk, olyan megoldást kínál a fent említett külföldön tartózkodó - vagy csak rövid ideig hazatérő - cég tulajdonosok és cégvezetők számára, hogy céges ügyeiket külföldről is tudják intézni, megfelelő és biztonságos módon. Ebben az esetben természetesen, a jogi képviselőnek szorosabb módon kell együttműködni és más módon konzultálni (illetve megbizonyosodni, annak személyazonosságáról) a külföldön lévő személlyel. 

 

Cégügyintézés külföldről egyszerűen:

 

-cégalapítás külföldről

-cégmódosítás külföldről

-cég megszüntetés külföldről

Skype elérhetőség céges ügyintézéshez ingyen hívással: SKYPE FELHASZNÁLÓNÉV: Cegkreatorugyvedcorporatelaw

 

http://cegkreator.hu/cegugyintezeskulfold.htmlcegugyintezes_kulfoldrol.jpg

 

 

 

Egyszemélyes Kft. alapítása 2015. évben

Egyszemélyes Korlátolt Felelősségű Társaság Létrehozása 2015. évben

 

Az Egyszemélyes Kft. létrehozása 2015. évben, megfelelő lehetőséget biztosít, olyan kezdő vállalkozások részére, ahol a tulajdonos - az alapító személy - egy személyben  kívánja gyakorolni és birtokolni, a gazdasági társaság irányítását és jogait, valamint kötelezettségeit. Ez a cégforma, a megfelelő jogalkotói modernizációt követően, amely végbement az Új Ptk. 2013. évi V. törvény hatályosításával, a legegyszerűbb megoldást kínálja a jövőbeli tulajdonosok részére, ha a cég irányítását és bevételeit egy kézben szeretnék tartani. Megfelelő cégforma, mind a kkv.-ok és a nagyobb vállalkozások beindítására-alapítására is.

 

Egyszemélyes Kft. ügyvezetője 2015 

 

Az egyszemélyes Kft. alapítójának közvetlen utasítási jogot biztosít - ha az ügyvezető személye nem azonos a cég tulajdonosával, alapítójával - a cég ügyvezetéssel szemben az Új Ptk. Az ügyvezető(k) tevékenységét munkaviszonyban, illetve polgári jogi megbízási jogviszonyban láthatják el.

 

Ügyvéd segítség Egyszemélyes Kft alapításához

 

2015. évben is teljes minőségi jogi tájékoztatást és társasági jogi tudást biztosítunk, az érdeklődők számára. Portálunkon, az egyszemélyes Kft. alapításához is, megújult és hatályos információkat szolgáltatunk, az új jogszabályoknak megfelelően.

További információ és jogi segítség, megújult formában még egyszerűbben portálunkon:

http://cegkreator.hu/egyszemelyeskft.html

 

Tisztelettel:

Cegkreator.hu

demmo.gif

 

Kötelező Módosítás Betéti Társaságok Részére 2015. évben

probe.gif

Betéti Társaságok létesítő okiratának módosítása 2015. márc 15. napjáig

 

A 2013. évi CLXXVII. törvény (a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről) 12. §-a meghatározza, hogy a Bt.-ok részére kötelező a társasági szerződésüket megváltoztatni, ha annak tartalma nem felel meg az Új Ptk.-ban található társasági jogi szabályozásnak.

 

Jogszabályi háttér a Bt.-ok módosításához 2015. évben

A jogszabály szerint:

"12. § (1) A Ptk. hatálybalépésekor a cégjegyzékbe bejegyzett, valamint a 9. § (1) bekezdése szerint bejegyzés alatt álló gazdasági társaság a Ptk. hatálybalépését követő első létesítő okirat módosítással egyidejűleg köteles a Ptk. rendelkezéseivel összhangban álló továbbműködéséről dönteni, és a legfőbb szervi határozatot a cégbírósághoz benyújtani.
(2) A gazdasági társaságnak a Ptk. rendelkezéseit
a) az (1) bekezdés szerinti döntés időpontjától, ennek hiányában
b) közkereseti társaság és betéti társaság esetén 2015. március 15-étől, korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság és egyesülés esetén 2016. március 15-étől
kell alkalmaznia [az a) és a b) pontban megjelölt időpont ezen alcím alkalmazásában a továbbiakban együtt: a Ptk. rendelkezéseivel összhangban álló továbbműködés időpontja], és ezt követően létesítő okirata nem tartalmazhat a Ptk. rendelkezéseivel összhangban nem álló rendelkezést."

 

Határidő Betéti Társaságok részére a cégmódosításhoz

A törvény 2015. március 15. napját határozza meg alakilag, vagyis a kiszámított határidő szerint, az illetékes Cégbírósághoz 2015. április 14-éig kell a változás-bejegyzési kérelmet előterjeszteni a módosítást végző jogi képviselőnek (ügyvéd).

 

Milyen esetben  kötelező a Betéti Társaságoknak a cégmódosítás 2015. évben és mennyi illetéket kell fizetni?

Ha a Bt. létesítő okirata, kizárólag az Új Ptk. rendelkezéseinek megfelelően változtatja meg társasági szerződését, tehát változás-bejegyzési kérelme kifejezetten, csak a társasági szerz. modernizációját célozza, akkor a változás-bejegyzés teljesen - illeték és közzétételi díj befizetése nélkül elvégezhető - ingyenes. A cégeljárási törvény alapján, természetesen a változás-bejegyzést, a Bt. módosításához jogi képviselő - megbízott ügyvéd/ügyvédi iroda vagy jogász - végezheti el.

 

Ügyvédi irodánk segít Önnek Betéti Társasága módosításában 2015. évben is

További információhoz és ügyvédi segítséghez, Betéti Társaságok módosításához, hogy értesüljön róla, hogy az Ön Bt.-át kell-e módosítani 2015. március-áig  - vagy amúgy is jelentős cégadat változott Betéti Társaságában és szeretné egyszerre elvégezni a cégmódosítást - keresse fel weboldalunkat, ahol elérhetőségeinket is megtalálja. Kérjük ügyfeleinket, hogy időpont egyeztetéséhez legalább 5 munkanapon belül keressenek fel minket, a túlterheltség miatt, keressenek minket bizalommal.

Bt. 2015. módosítás információ és elérhetőség:

 

http://cegkreator.hu/

Kft. törzstőke emelés módjai és lépései ügyvédi képviselettel

Hogyan emeljük meg Korlátolt Felelősségű Társaságunk törzstőkéjét a 2014 évben, és milyen lehetőségeink vannak?

 

 

Sok Kft. tulajdonos már értesült arról a tényről,  hogy az új Ptk. ( 2013. évi V. tv.) gazdasági társaságokra vonatkozó szabályozása,  előírja a Korlátolt Felelősségű Társaságok részére a kötelező törzstőke emelést, melynek minimum értéke hárommillió forint,  azaz 3.000000 Ft.  Ennek a törzstőke emelésnek két év moratóriumot határoz meg a jogszabály,  2014. március 15. - 2016. március 15.  napjáig.

De milyen módjai vannak ennek a kötelező törzstőke emelésnek a Kft. - k részére?

 

A hatályos jogszabály, négy fajta jogi módszert határoz meg a Korlátolt Felelősségű Társaságoknak:

- Törzstőke emelése Kft.-nál pénzbeli hozzájárulással

- Törzstőke emelése tagi kölcsönből

- törzstőke mértékének megemelése ingó vagyon illetve apport tárgyak útján

- törzstőke emelése az osztalék terhére

 

Ügyvédi segítséghez és további információhoz keresse fel weblapunkat Kft. törzstőke emeléséhez:

http://cegkreator.hu/kft2014cegmodositas.html

 

kfttorzstokeemeles.jpg

2014 Kötelező Kft. módosítás és Kft. törzstőke emelés

Korlátolt Felelősségű Társaság Kötelező Cégmódosítása és Törzstőke Emelése hárommillió forintra

 

2014-ben a Kft. részére március 15-től kötelező jelleggel kell módosítani a társasági szerződéseket. Erre a jogszabály két év határidőt határoz meg. Egyrészről a Kft.-k esetében, bármilyen változás áll be a cégadatokban (ügyvezető személye, telephely-székhely változás) módosítani kell kötelezően a társasági szerződést az új Ptk. Társasági jogának megfelelően, másodrészt két év áll rendelkezésre - ha bármilyen cégadat változik akkor abban az időpontban - , hogy Korlátolt Felelősségű Társaságok megemeljék törzstőkéjük mértékét hárommillió, azaz 3.000000. Forintra. 

Ügyvédi irodánk és társasági jogi szakportálunk a cegkreator.hu  segít Önnek a Kft.-je kötelező cégmódosításában 2014 évben is. 

CÉGKREÁTOR tájékoztató és ügyvédi képviselet a kötelező Kft. módosításról és törzstőke emelésről:

http://cegkreator.hu/kft2014cegmodositas.html

exlamation.jpg

Környezetvédelem Cég Alapítás CEGKREATOR.HU

A CEGKREATOR.HU segíti a környezetvédelmet és hisz egy fenntartható gazdasági rendszerben, ami együttélésre ösztönözi a gazdaságot a természettel. Ha az Ön jövőbeli Cége/Gazdasági Társasága Környezetvédelmi, Újrahasznosítási vagy Bármely Környezetvédelmet Elősegítő tevékenységet fog folytatni ténylegesen - legyen az főtevékenység vagy melléktevékenység - a Cégalapítási, illetve Cégmódosítási - már meglévő ilyen tevékenységet folytató cégeknél - ügyvédi munkadíjából 50% - os kedvezményt kap Tőlünk.


"Az ország, amely tönkreteszi a földjét, önmagát teszi tönkre." Franklin Delano Roosevelt

http://cegkreator.hu/

környezetvédelem cégalapítás.jpg

Cég bezárása, cég felfüggesztése, cég altatása, cég lezárása

Nincs már értelme fenntartani a cégemet, be szeretném zárni a vállalkozásomat.

 

A mai gazdasági helyzetben, egyre gyakrabban választják a cégtulajdonosok cégük végleges beszüntetését-megszüntetését. A legtöbb tévhit és gondatlanság akkor fordul elő, amikor a cégtulajdonosok az ügyvezetők és vezető tisztségviselők automatikus cégfelfüggesztésről és cégaltatásról beszélnek. Hogy mielőbb elfoszlassuk a kételyeket cégfelfüggesztést és cégaltatást, valamint hasonló fogalmakat nem ismer a magyar társasági jog és társasági adójog.  Attól, hogy egy gazdasági társaság nem végez tevékenységet, illetve bármely aktív jogviszonyt nem alakít, még ugyanúgy terhelik a vezető tisztségviselői és ügyvezetői járulékok és egyéb adóterhek. Rengeteg vállalkozás, amely teher és tartozásmentes illetve fizetőképes - és egyszerű végelszámolási eljárással meg tudott volna szűnni kisebb költségekkel - gyűjt be különböző jellegű bírságokat és halmoz fel adótartozást és járuléktartozást.  Pont az alábbi tapasztalataink miatt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a különböző Gazdasági Társaságok egyes megszűnési módjait törvény szabályozza. A jogszabályban feltüntetett megszűnési módok például a végelszámolás,  és a felszámolási eljárás.

 

Cegkreator cégeljárási portál: cégalapítás, cégmódosítás, cégmegszüntetés

 

Cég megszüntetéséhez és cég végelszámolásához jogi segítsék és ügyvédi képviselet:

Cég végelszámolása: http://cegkreator.hu/vegelszamolas.html

Cég megszüntetése:  http://cegkreator.hu/ceg_megszuntetese.html

probe.gif

 

 

 

 

Meg akarja szüntetni cégét?

 

Meg akarom szüntetni a cégemet!

 


Ez a kijelentés és döntéshozatal napjainkban gyakran hangzik el a tulajdonosok körében. Ennek oka számtalan indok lehet, az egyszerű fenntartási költségek feleslegessé válásától (nem végez lényeges tevékenységet a cégünk), a nem megfelelő gazdasági társasági forma kicseréléséig (Bt. - ról szeretne Kft.-re váltani a tulajdonosok köre).

Milyen megszűnési módok vannak?

 

 

A legalapvetőbb kérdés a megszűnésnél és annak módjánál az hogy, a cég fizetőképes-e vagy sem.

 

Három alap megszűnési módot tartalmaz a jogszabály és egy "speciálisat". A most felsorolt mód a cég fizetőképessége esetén lehetséges:

 

- Végelszámolási eljárás

A cég fizetésképtelensége esetén:

- felszámolás

- csődeljárás

Egyéb "speciális" : 

kényszertörlési eljárásban

Miért végelszámoljam a cégem, ha azért fizetni kell?

A legegyszerűbb és költségkímélőbb eljárás a végelszámolási eljárás.

Sajnos tapasztalatunk szerint rengeteg urbán legenda származik a szakmailag kifogásolható forrásokból jelenleg.

A leggyakoribb és a legveszélyesebbek között találhatjuk a "majd altatom a cégem, az amúgy sem kerül akkor költségbe" vagy a "hallottam/nekem úgy mondták, hogy magától is megszűnik". Sajnos a jelen kijelentések a tulajdonosok a vezető tisztségviselők és ügyvezetők részéről egy olyan cselekvésmódot eredményeznek, aminek az eredménye a jelentős (és abszolúte elkerülhető) büntetések, vizsgálatok és felügyeleti eljárások. A megszűnés végénél az egyenlet bal oldalán a felhalmozott büntetések (és ráfordított idő és aggódás) jelentősen magasabbak, mint az egyenlet jobb oldalán lévő végelszámolási eljárás teljes összege (és ráfordított idő).

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a gazdasági társaságok jelentős fizetési és fiskális gondokkal küszködnek, de jelen esetünkben azokról a cégekről beszélünk, akik fizetőképesek lennének a megszűnés elhatározásánál és törvényesen a jogszabályoknak megfelelően, jelentősen kisebb eljárási kiadásokkal megszűnhetnének. 

Végelszámolás véghezvitele ügyvéd és tájékoztatás:

http://cegkreator.hu/vegelszamolas.html

Cég megszűnése tájékoztatás:

http://cegkreator.hu/ceg_megszuntetese.html

balannnccc.jpg

 

 

 

Kft. Alapítása feltételek változása 2013 és 2014 évben

Kft. alapítása 2013-as évben törzstőke minimum szempontjából

 

A jelenlegi szabályozás szerinti minimális törzstőke mértéke ötszázezer Forint Korlátolt Felelősségű Társaság alapításakor. Ezt a 2006. évi IV. törvény szabályozza a gazdasági társaságokról. Jelen szabályozás mind a többszemélyes, valamint az egyszemélyes Kft. létrehozásánál egységes.

Kft. alapítás minimális törzstőke 2014 - ben változtatás

 

A jelenleg elfogadott új Polgári Törvénykönyv szerint azonban a társasági jogot beemelné a jogalkotó az új Ptk. - ba. Az új elfogadott Ptk. szerint azonban a Kft. alapításához az új törzstőke mértéke hatszorosa a jelenleginek, azaz hárommillió Forint. Ez az új jogszabály 2014. március 15-én lép hatályba, tehát csak ettől a dátumtól kezdve érvényes az újonnan alapított Kft. - k esetében.

 

Kft. alapítása kattintson ide:

http://cegkreator.hu/kft_alapitas.html

Cégkreátor cégalapítás, cégmódosítás, cég megszüntetés és végelszámolás:

http://cegkreator.hu/

Movie44.gif

 

2013 Cégeljárás: Cég alapítás, Cég módosítás, Cég megszüntetés

Köszönjük a bizalmat ügyfeleinknek


Köszöntjük Önöket 2013-as évben! 2013 - ban is ugyanolyan minőségi jogi segítséggel és felkészültséggel várjuk ügyfeleinket. Jelen évünk fontos társasági jogi és adójogi modernizációt és módosítást feltételez. 

Legfontosabb társasági jogi jogforrásunk a 2006.évi IV. törvény , az új Ptk. tervezet szerint jelentős változásoknak néz elébe, mivel a jogalkotó beemelné a jelen jogszabályt az egységes új Ptk-be bizonyos változásokkal. A jogfolytonosság és a társasági jogi szabályozás jelen értékeinek figyelembe vétele is fontos szempont.

Új elérhetőségek a CÉGKREÁTOR PORTÁLON

E-mail-ben vagy telefonon történő egyeztetés után elérhető ügyfeleink vagy jövőbeli ügyfeleink részére - a könnyebb és modernebb kapcsolatfelvétel végett - SKYPE címünk. Ez egy ingyenes telefonálási lehetőség, amely a világ bármely részéről elérhető SKYPE felhasználóknak. SKYPE elérhetőségünk a megszokott ügyintézési időben ugyanúgy rendelkezésre áll (hétköznapokon: 9:00 - 19:00 - ig). 

Információ SKYPE szolgáltatásról: http://www.skype.com/intl/hu/home/

CÉGKREÁTOR CÉGELJÁRÁS PORTÁL: http://cegkreator.hu/

Cégek megszüntetése 2013 kiemelt szolgáltatásunk:

Bt megszüntetés, Kft megszüntetés, Egyszemélyes Kft megszüntetés CÉGKREÁTOR: http://cegkreator.hu/ceg_megszuntetese.html

lawlifekey.jpeg

2012 ügyvezető és vezető tisztségviselő járulék

 Jelen évi kötelező járulék változások ügyvezetőknél és vezető tisztségviselőknél

2012 évben jelentősen változott a jogszabály az ügyvezetők és vezető tisztségviselők járulékfizetése tekintetében.Ha az ügyvezető, vagy vezető tisztségviselő, egy gazdasági társaságban magánszemély illetve természetes személy, két jogviszony alapján láthatja el ezt a tisztséget:

- munkaviszony
- tagi jogviszony    

A jogszabályi változások, azokat az ügyvezetőket és vez. tisztségviselőket érintette, akik a gazdasági társaság tulajdonosi tagjai is. Az eddigi harmadik lehetőség, miszerint az ügyvezető vagy vez. tisztsegviselő megbízási jogviszonyban látja el ezt a tisztséget, megszűnt.

Kiknek nem kell vagy csökkentett járulékot kell fizetniük, akik ezeket a tisztségeket látják el?

További információ:

http://cegkreator.hu/ugyvezetojarulek2012.html 

ügyvezető vezető tisztségviseló járulék 2012

2012 végelszámolás cég megszüntetése

Kft. Bt. végelszámolása a törvényi újítások tekintetében 

 

Mint előző bejegyzésünkben is írtuk 2012 évben léptek hatályba a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény, a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény, valamint az ezekkel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCVII. számú törvény.

Jelen bejegyzésünk a végelszámolási eljárás tekintetében vizsgálja egyetemesen a költségeket és eljárási változásokat. 

A  gazdasági társasági módosítási - jelen esetben végelszámolási eljárásban használt - és közzétételi díjak idei évünkben változatlanok maradtak. Az új 2012 évben hatályba lépett 2011. évi CXCVII. számú törvény kiegészítő rendelkezései pontosabban és egyszerűsített formában modernizálta a végelszámolási eljárás megfelelő pontjait. A kiegészített körülhatárolt jogi keret egyszerűsítette a jelen eljárás használatát a speciálisabb helyzetű gazdasági társaságok részére.

 

Jogi képviselet és Ügyvéd a végelszámolási eljáráshoz:

http://cegkreator.hu/vegelszamolas.html

 

 

Egy cég megszüntetése jogi megoldások.

 2012 cég megszüntetése

 

Az idei évben is ugyanolyan jogi szakértelemmel és minőséggel látjuk el feladatainkat.Végelszámolási eljárásban szerzett több éves tapasztalatunk és szakértelmünk segíti Önt ebben az eljárásban is. A tavalyi évben sok cég sikeres megszüntetését láttuk el, az e téren szerzett több mint 10 éves társasági jogi szakgyakorlatunk révén. Ezúton is köszönjük ügyfeleink bizalmát. A tavalyi 2011. novemberi és decemberi adatokból is arra következtethetünk, hogy a cégek végelszámolásának, felszámolásnak, kényszer végelszámolásának száma növekedni fog, persze reméljük a cég alapítások száma is növekedni fog idei évünkben.

Sok tulajdonos számára megfelelő megoldásnak tűnhet a cég eladása, azonban a mai gazdasági körülmények között nem túl magas a keresleti oldal az eladó gazdasági társaságok iránt. A legegyszerűbb megoldás a legtöbb cégnél - ha a cég fizetőképes (nincs tartozása hitelező felé), még mindig a cég végelszámolása.

További információ és jogi segítség a végelszámoáshoz: http://cegkreator.hu/vegelszamolas.html

 

 

 

 

Hogyan végelszámoljunk egy céget megfelelően?!

Egy cég végelszámolása

Egy cég megszűnésének sok célzata és oka lehet. Ami tény, hogy ha a döntés megszületett a tag(ok) vagy tulajdonos(ok) között, célszerű minél előbb elkezdeni a cég végelszámolását. Nagyon fontos a megfelelő ügyvéd, szakjogász megtalálása ebben a jogi szolgáltatási szektorban is. A jelenlegi hatályos törvényi szabályozás rengeteg lehetőséget kínál a végelszámolási eljárás során. Példának okáért gazdasági tevékenységet - a megfelelő törvényi kivételekkel - a végelszámolási eljárás során is folytathat a gazdasági társaság, és a költségek elszámolhatóak a könyvelésben. Egy jól előkészített és tisztázott ügymenettel sok probléma elkerülhető az eljárás során.

 

Ügyvéd és információ a végelszámoláshoz:

http://cegkreator.hu/

http://cegkreator.hu/vegelszamolas.html

Egyszemélyes Kft alapítása, Egyszemélyes Korlátolt Felelősségű Társaság alapítása Cégkreátor.hu

Kinek éri meg egyszemélyes Kft.-t alapítani?

Szinte bármely mikró, kis és középvállalkozásnak, adhatjuk rá a választ nyugodt szívvel. Ez a piacon a legegyszerűbb alternatív megoldása például az egyéni vállalkozók körének. Ez a cégforma szinte ugyanolyan jogi és könyveléstechnikai bánásmódot igényel mint a többszemélyes Kft.. Rengeteg előnye a teljes elfogadottság a magyarországi piacon és társasági jogi szférában. A törzsbetét mértékéig terjedő jogi felelősségrendszert sok, olyan piaci szereplő választja, aki egyéni vállalkozást tart fent vagy betéti társaságot. (A pályázati lehetőségről még nem is tettünk említést.) Sokan még nem ismerik ezt a gazdasági társasági formát és inkább - nem látva a kezdeti lehetőségeket - , le is tesznek piaci szereplésükről. Ezt megtörve teljes mértékben tudjuk ajánlani ezt a formáját egy saját vállalkozás elkezdésének.

Egyszemélyes kft alapítása szakértelemmel mérvadó árakon (kattintson ide)

További információt találhat:

CEGKREATOR.HU

Végelszámolás menete végelszámoláshoz ügyvéd segítsége

Végelszámolás megkezdése 2011

Cég végelszámolása

(A végelszámolás megkezdésének időpontja a jogutód nélküli megszűnésről rendelkező határozatban megállapított időpont, ami nem lehet korábbi, mint a határozat kelte.)

1. A cég legfőbb szerve határozatot hoz a cég jogutód nélküli megszűnéséről, illetve a végelszámolási eljárás megkezdéséről. Ugyanezen szerv kijelöli egy végelszámolót, aki teljesíti a jogszabályokban meghatározott kötelességeit.
Bárki lehet végelszámoló, aki a vezető tisztségviselőkkel szemben támasztott követelményeknek megfelel és a megbízást ellenjegyzi (a megfelelő jogi dokumentumok aláírásával). A végelszámoló fokozott gondossággal, az idevonatkozó jogszabályok  szellemében, a gazdasági társaság illetve a hitelezők érdekeinek szem előtt tartásával köteles eljárni. A végelszámolás kezdő időpontjában a vezető tisztségviselő jogosultságait a végelszámoló veszi át. A végelszámolás során a végelszámoló feladata a végleszámolás megindítása tényének cégbírósági bejegyeztetése, melynél a jogi képviselet kötelező.(A megfelelő ügyvéd kiválasztásával)
A végelszámolás kezdő időpontját követő 45 napon belül a korábbi vezető tisztségviselő záró beszámolót készít, tájékoztatja a végelszámolót a folyamatban lévő ügymenetekről és gazdasági tevékenységekről, iratjegyzéket készít, munkajogi jogviszonyokról tájékoztat.


A végelszámolási eljárásnak háromféleképpen lehet vége:
1. az illetékes Cégbíróság törli a gazdasági társaságot a cégnyilvántartásból.
2. megindul egy felszámolási eljárás.
3. a gazdasági társaság folytatja gazdasági tevékenységét amelyről határoz a legfőbb szerve.

További információk

Info és ügyvédi tanácsadás:

http://www.cegkreator.hu/

 

 

süti beállítások módosítása