Kötelező Kft. módosítás és törzstőke emelés határideje elhalasztva 2016. Március 15. napjáról 2017. Március 15. napjáig.

Figyelem! Kötelező Kft. módosítása és három millió forintos törzstőke emelés határideje elhalasztva 2017. Március 15. napjáig!

Új határidő kötelező Kft. módosításhoz és törzstőke emeléshez 2016-2017

 

Az új elfogadott törvénymódosítás alapján, azoknak a Korlátolt Felelősségű Társaságoknak, amelyeknek nem éri el jegyzett törzstőkéjük mértéke a három millió forintot, a kötelező törzstőke módosításra és Kft. módosítására egy év haladékot ad a jogalkotó, 2017. Március 15.-ig törvényi határidő megadásával. Mint már beszámoltunk társasági jogi blogunkon, az eredeti határidő 2016. Március 15. napja volt, azonban a jogalkotó (Országgyűlés) óriási engedményt biztosított a Kft.-oknak, egy új egy éves határidő megadásával. Google Plussz (G+) oldalunkon keresztül egy online szavazást bocsájtottunk rendelkezésére, a Kft. tulajdonosoknak és ügyvezetőknek, hogy kiderítsük, milyen indokok útján ki végezte el vagy nem végezte el, a kötelező Kft. módosítást vagy törzstőke emelést.

kftkotelezokftmodositas-torzstokeemeles_elhalasztva.jpg

Hogyan kell elvégezni a kötelező Kft. törzstőke módosítást, három millió forintra 2016-2017 évben?

A kötelező Kft. törzstőke emelését és Kft. társasági szerződésének - alapítói okiratának -  módosítását 2016. és 2017 évben is, jogi képviselőn (ügyvéd) és megbízott könyvelőjén keresztül tudja elvégezni, amelyben társasági jogi ügyvédi és könyvelői segítséget is nyújtunk ügyfeleink részére, tekintse meg a.kötelező Kft. törzstőke emeléséhez és Kft. módosításához társasági jogi ügyvédi portálunk tájékoztatóját.

 

2016-2017 évben a Kft. törzstőke emelés három millió forintra módjai és menete

 

A 2016-os és 2017-es évben is megmaradtak ugyanazok a Kft. törzstőke emelési módozatok, amivel a Kft. jegyzett tőkéje három millió forintra módosul. Előző blog bejegyzésünkben már leírtuk a Kft. törzstőke emelési módokat, ezeket ide kattintva tekintheti meg.

 

Kötelező Kft. módosítás és törzstőke emelés 2016-2017 költségei és illetéke

 

Illetékmentesség Kft. módosításnál

Az alapvető társasági jogi szabályozás értelmében, a Kft. - illetve annak megbízott jogi képviselője (ügyvédje) -  a változásbejegyzési kérelmét, illeték és közzétételi költségtérítés megfizetése nélkül tudja, az illetékes Cégbírósághoz benyújtani a társasági határozatát, továbbá a változásbejegyzési kérelmét, ha az ahhoz csatolandó létesítő okirat módosítása kizárólag, az új Ptk. rendelkezéseihez történő igazítás, illetve a Ptk. eltérést engedő szabályainak (diszpozitívitás) alkalmazása miatti módosításokat tartalmaz.

Kft. törzstőke emelés és módosítás illetékmentesség nélkül, az illeték mértéke és költségek

Egyéb cégadatban történő változás esetén (Például a Kft. székhelye vagy ügyvezetője megváltozik), amelyeket a cégnyilvántartási törvény határoz meg, az illetékmentesség nem illeti meg a gazdasági társaságot. A kötelező Kft. módosítás és törzstőke emelés illetéke, ebben az esetkörben 15.000 Ft. és a közzétételi költségtérítés mértéke 3.000 Ft., azaz három ezer forint.

 

További információkhoz és ügyvédi segítséghez 2016-2017. évben is, a Kft. törzstőke emelésével és kötelező módosításával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken keresztül.

Webcím:

cegkreator.hu

Az Ön társasági jogi szakportálja.